فرق دانشگاه روزانه و شبانه پردیس چیست؟
دانشگاه روزانه متقاضیان بسیار زیادی دارد که برای ورود به آن تلاش می کنند و در کنکور به رقابت می پردازند تا به آن وارد شوند. دانشگاه روزانه با انواع دانشگاه های غیر انتفاعی، آزاد، شبانه، پردیس و نیمه دولتی و پیام نور فرق دارد. از ویژگی ها و همچنین تفاوت های دانشگاه روزانه می توان به تحصیل رایگان در آن ها اشاره کرد. هم چنین این دانشگاه ها در سطح جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و اعتبار بیشتری دارند. زمانی که به کنکور نزدیک می شویم، افراد بسیاری می خواهند درباره ی دانشگاه ا بیشتر بدانند تا بتوانند انتخاب درستی داشته باشند. در این مقاله به بررسی تمامی این موارد می پردازیم.
دانشگاه روزانه و شبانه چیست؟
دانشگاه روزانه بیشترین ورودی های خود را از طریق کنکور سراسری جذب می کند و طی شرایط خاصی، عده ای را بصورت محدود بدون کنکور نیز قبول می کند. همه ی رشته های ریاضی فیزیک، پزشکی، پیرا پزشکی، رشته های انسانی و رشته های تجربی می توانند از این دانشگاه ها پذیرفته شوند و از امکانات آن ها استفاده کنند و بیشترین ظرفیت پذیرش هم در اختیار این دانشگاه ها قرار دارد. هرچه رتبه ی شما بهتر باشد، شانس قبولی شما در دانشگاه های دولتی روزانه بیشتر می شود و می توانید از بین آن ها بهترین ها را انتخاب کنید. هر دانشگاه ظرفیت محدودی دارد که می توانید با کسب رتبه های برتر و انتخاب رشته، وارد آن ها شوید. دانشگاه های دولتی بسیاری وجود دارند که با توجه به رتبه ای کسب کرده اید و رشته یا رشته هایی که میخواهید بخوانید، در یک یا چند دانشگاه پذیرفته می شوید. برخی رشته ها خواهان بیشتری دارند و صندلی دانشگاه های برتر سهم کسانی است که رتبه ی بهتری در کنکور سراسری آورده باشد. در واقع برای ورود به این دانشگاه ها باید از طریق دادن کنکور سراسری اقدام کنید و بعد از آمدن جواب ها و رتبه، زمان انتخاب رشته کد دانشگاه ها و شهر های مختلف، گزینه های مورد نظر خود را وارد کنید تا ببینید با توجه به نتایج در کدام دانشگاه ها می توانید درس بخوانید. از مزایای دانشگاه روزانه می توان به رایگان بودن آن برای متقاضیان اشاره کرد. تحصیل در این دانشگاه ها و استفاده از مزایای آن کاملا رایگان است. البته در صورت درخواست خوابگاه باید هزینه ی آن را هر ترم پرداخت نمایید. همچنین در صورت مشروط شدن باید بعد تر هزینه ای را به دانشگاه بپردازید. این دانشگاه ها از طرفی سطح کیفی بسیار بالایی دارند و اعتبار و رتبه ی آن ها در سطح جهان بالاست و به همین ترتیب قبولی و ورود به آن ها سخت است و تنها رتبه های برتر می توانند به آن وارد شوند. از بهترین استاد ها بهره مند می شوید و می توانید سطح علمی خود را تا حد زیادی بالا ببرید. هم چنین در صورت قبولی در این دانشگاه ها می توانید آینده ی شغلی بهتری داشته باشید. بسیاری از کسانی که به جذب نیرو می گردازند، مدرک برایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و زمانی که شما از یک دانشگاه معتبر و نامدار مدرک داشته باشید، می توانید فرصت های شغلی بهتری داشته باشید.
دانشگاه روزانه نوبت دوم چیست؟
دانشگاه نوبت دوم تفاوت زیادی با دانشگاه روزانه ندارد. تنها فرق آن ها این است که در شرایط نوبت دوم این دانشگاه ها تحت نظر وزارت علوم کار می کنند و برای ورود به آن ها و همچنین تحصیل، باید شهریه بپردازید. با این حال از تمامی امکانات مانند داشجویان وزانه استفاده می کنید و چارت درسی تان هم مانند آن ها خواهد بود. به طور کلی تمامی امکانات در اختیار شما قرار خواهد گرفت و نیازی به تعهد خدمتی نیز نخواهید داشت. همچنین وام دانشجویی نیز در درجه ی اول به دانشجویان روزانه تعلق دارد و در صورت توان پرداخت، دانشجویان دیگر نیز می توانند این وام ها را دریافت کنند. در مورد خوابگاه نیز دانشجویان روزانه در اولویت هستند و بعد داشنجویان نوبت دوم و شبانه می توانند در صورت داشتن ظرفیت در خوابگاه ثبت نام کنند.
ظرفیت مازاد دانشگاه روزانه چیست؟
خوب است بدانید که رشتههای پیراپزشکی و شاخه های پزشکی دارای نوبت دوم نمی باشند و شما نمی توانید از امکانات نوبت دوم و شبانه در این رشته ها استفاده کنید و به همین دلیل است که دانشگاه روزانه امکان تحصیل را برای ظرفیت بیشتری از این دانشجویان تنها در این رشته ها فراهم میکنند تا فرصت بیشتری در اختیار داوطلبان این رشته قرار گیرد. درواقع دانشجویان ما زاد موظف به پرداخت شهریه پردیس خودگردان هستند و از آنجایی که هزینه تحصیل در ظرفیت مازاد بالاست، بسیاری توان شرکت در آن را ندارند اما در صورتی که از این طریق وارد دانشگاه شوید از تمامی مزایای دانشگاه دولتی بهرهمند شوید.
فرق دانشگاه روزانه و شبانه
تفاوت دانشگاه روزانه و شبانه در درجه اول برخورداری از امکانات می باشد. دانشجویان نوبت روزانه از امکانات بسیاری مانند تحصیل رایگان، وام دانشجویی و حتی حقوق دانشجویی برخوردار می باشند اما دانشجویان نوبت شبانه در اولویت این امکانات نیستند؛ یعنی زمانی که شما به عنوان دانشجوی شبانه پذیرفته میشوید، باید هر ترم شهریه را بپردازید. در چارت و نوبت های دروس تفاوت خاصی بین دانشجوی شبانه و دانشجوی روزانه نیست. شهریه دانشگاه شبانه تغییرات چندانی نمی کند اما هرچه ۱۰ الی ۱۵ درصد به آن اضافه می شود و همچنین رشته های مختلف قیمت های متفاوتی نیز دارند. از دیگر تفاوت ها می توان به خوابگاه و شرایط پذیرفته شدن در خوابگاه اشاره کرد. در واقع خوابگاه در درجه اول متعلق به دانشجویان روزانه است و در صورت داشتن ظرفیت دانشجویان شبانه نیز می توانند از خوابگاه ها استفاده کنند و همچنین در مورد وام دانشجویی اگر توان پرداخت داشته باشید، طی شرایطی می توانید از این امکانات نیز بهره مند شوید اما باز هم دانشجویان روزانه در این مورد در اولویت بیشتری قرار دارند. مدرک شبانه و روزانه تفاوت زیادی در اعتبار ندارند و هر دو زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری صادر میشود و برای استخدام شدن و یا ادامه تحصیل از یک اعتبار برخوردارند. تنها تفاوت آن ها این است که هنگام دادن مدرک عنوان شبانه نوبت دوم در مدرک شما ذکر می شود اما ارزش مدرک شما کم نخواهد کرد. تعهد خدمتی تنها تفاوت مهم میان مدرک روزانه و شبانه است. زمانی که شما به صورت رایگان از امکانات دانشگاه روزانه استفاده میکنید، متعهد می شوید که دانش خود را تا چند سال در کشور خودتان به کار ببرید اما این مورد شامل دانشگاه شبانه نمیشود. یعنی تا زمانی که دانشجویان نوبت روزانه تعهد خدمت را انجام ندهند، گواهی دانش آموختگی با آنها تعلق می گیرد و تنها گواهی پایان دوره دریافت می کنند.
فرق پردیس خودگردان با روزانه
دانشگاه های پردیس بین الملل در ابتدا به منظور جلوگیری از مهاجرت دانشجویان و داوطلبان به خارج از کشور و همچنین جذب داوطلبانی از خارج از کشور در ازای پرداخت شهریه تاسیس شدند و شرایط ورود به آنها از طریق کنکور و همچنین بدونکنکور فراهم است. تفاوت آنها با دانشگاه روزانه زیاد نیست و تنها تفاوت این است که در مدرک شما لیبل پردیس بینالملل خورده می شود که از نظر اعتبار تفاوت چندانی با روزانه ندارد. پردیس های بین الملل در بسیاری از دانشگاه های روزانه شعبه دارند؛ اما برخی از دانشگاه های روزانه اجازه تاسیس این شعب ها را نداده ند. پردیس های بین المللی زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری فعالیت می کند و مهر این وزارت روی آن درج می شود و به این دلیل بسیار معتبر است. از نظر سطح کیفی و استادان نیز اکثر استادان پردیس های بین الملل از استادان روزانه هستند و تنها تفاوت آن ها با دانشجو های روزانه در پرداخت شهریه است. تا مدتی پیش نام پردیس در مدرک ذکر نمی شد، اما برای شفافسازی بیشتر امروز نام آن ذکر میشود و همچنین دانشجویانی که در پردیسهای خودگردان تحصیل می کنند نیاز به تعهد خدمتی ندارند.
شهریه دانشگاه روزانه و شبانه
شهریه ی دانشگاه برای تمامی دانشجویان دانشگاه روزانه و دولتی رایگان است. تمامی دانشجویان در رشته های انسانی، رشته های مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی می توانند به صورت کاملا رایگان تحصیل کنند؛ اما در صورتی که در درسی نمره ی کافی نیاورید و قبول نشوید و همچنین در دوره ی سنوات باشید، باید هزینه ای را به دانشگاه بپردازید. دانشگاه های دولتی از امکانات بسیار زیادی برخوردار هستند که افراد مستعد می توانند با تلاش و قبولی در کنکور های سراسری به آن ها راه پیدا کنند. این دانشگاه ها امکاناتی مانند وام دانشجویی، سطح کیفی بسیار بالا، اساتید مجرب و وام های دانشجویی را در اختیار دانشجویان قرار می دهند و شما می توانید از تمامی این ها استفاده کنید. با قبولی در این دانشگاه ها شما متهعد می شوید بعد از فارغ التحصیلی، مدتی را به کشور خود خدمت کنید و در صورت قبول شدن و ثبت نام نکردن، یک سال از کنکور دادن محروم خواهید شد.
سوالات متداول
1. آیا در دوره شبانه باید شهریه پرداخت کنیم؟
بله در صورتی در دوره شبانه شرکت کنید بایستی بابت تحصیل در دانشگاه شهریه بپردازید.
2. مدرک شبانه و روزانه با هم تفاوت دارد؟
خیر، هر دو آن ها زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری صادر میشود و دارای اعتبار یکسانی نیز می باشد.
3. مهمترین مزیت دانشگاه های روزانه چیست؟
اعتبار و بدون هزینه بودن این دانشگاه ها از مهمترین مزایای آن ها به شما می روند.
از اینکه ههمراه سایت کیا دپارتمنت بودین سپاس گزاریم.
دیدگاهتان را بنویسید