تیزهوشانی ها چگونه درس میخوانند؟
تصورات متفاوتی از نحوه تدریس در مدارس تیزهوشان و نحوه درس خواندن دانش آموزان در تیزهوشان وجود دارد. برخی معتقدند که مدارس تیزهوشان بسیار سختگیر هستند و دانش آموزان را خسته میکنند و برخی دیگر معتقدند که مدارس تیزهوشان بهترین مدارس برای تحصیل هستند! به نظر شما کدام یک درست است؟ امروز در این مقاله با عنوان «تیزهوشانی ها چگونه درس میخوانند؟» قصد داریم نحوه تدریس مطالب و درس خواندن دانش آموزان تیزهوشان را توسط دانش آموزانی که در این مدارس درس میخوانند، بررسی کنیم و در آخر راهکار قبولی آنها در تیزهوشان را نیز جویا شویم، پس همراه ما بمانید.
تفاوت مدارس تیزهوشان و مدارس عادی
اگر تفاوت مدارس تیزهوشان با سایر مدارس را نمیدانید به صورت خلاصه باید بگوییم که مدارس تیزهوشان زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان یا همان سمپاد هستند. این سازمان به منظور کشف و پرورش دانش آموزان با استعداد و باهوش به وجود آمده است و به همین منظور هر ساله برای دانش آموزان ورودی هفتم و همچنین دهم، آزمونی را تحت عنوان آزمون تیزهوشان برگزار میکنند. مدارس تیزهوشان در سطح کشور با عناوین دیگری همچون سمپاد، علامه حلی برای پسران و فرزانگان برای دختران شناخته میشوند.
با توجه به اینکه همه دانش آموزان مدارس تیزهوشان از یک فیلتر قوی به نام آزمون تیزهوشان عبور کرده اند، سطح علمی بالا و رقابت شدیدی بین دانش آموزان وجود دارد. آمار قبولی دانش آموزان سمپادی نیز در دانشگاههای برتر و کنکور بسیار بالاست.
نحوه درس خواندن تیزهوشانی ها چگونه است؟
برخلاف باور عمومی و غلطی که وجود دارد، مدارس تیزهوشان از همان ابتدا بر روی دانش آموزان فشار نمیآورند و به مرور و با برنامه ریزی، به تدریج زمان و کیفیت مطالعه دانش آموز را بالا میبرند. معلمان مدارس تیزهوشان، جز بهترین دبیران سطح کشور هستند و مدیریت این مدارس این حق را دارد که دبیران را تغییر دهد تا به بهترین کیفیت دست پیدا کند.
به عبارت دیگر میتوان گفت اگر شما دانش آموز درسخوان و خوبی هستید، با ورود به مدارس تیزهوشان، میدرخشید و اگر هم جز دانش آموزان متوسط و معمولی هستید، با ورود به تیزهوشان، سطح بالایی پیدا خواهید نمود.
نحوه تدریس مطالب در تیزهوشان
با توجه به سطح بالایی که دانش آموزان تیزهوشان دارند، دبیران معمولا وقت زیادی را صرف آموزش مطالب پیش پا افتاده نمیکنند و به سرعت به سراغ مفاهیم مهم و کاربردی میروند. در اکثر مدارس نمونه دولتی علاوه بر کتاب، یک جزوه توسط دبیر مربوطه ارائه میشود. علاوه بر آن برخی از دبیران کتابهای کمک درسی را نیز برای خرید به شما معرفی میکنند.
برای پاسخ به سوال، تیزهوشانی ها چگونه درس میخوانند نیز باید گفت که همانطور که دبیران مطلب سطح بالاتری را تدریس میکنند، از دانش آموزان این انتظار را دارند که تا حد توانشان وقت بگذارند و سوالات را به بهترین شکل مطالعه نمایند و به سراغ حل تمرین و تست زنی بروند.
آشنایی با جو و فضای حاکم بر مدارس تیزهوشان
برخلاف تصور اکثر افراد که فکر میکنند مدارس تیزهوشان فضای خشک و منزوی دارد، مدارس تیزهوشان همانند سایر مدارس فضای شاداب و شوخی دارد و حتی دبیران در خیلی از موارد با شوخی و خنده درس را پیش میبرند تا محیط و جو کلاس خشک نباشد. علاوه بر این موارد با توجه به سن حساسی که دانش آموزان دارند، خیلی از والدین نگران محیط مدرسه هستند که این نگرانی به هیچ عنوان در مدارس تیزهوشان وجود ندارد و دانش آموزان در محیطی سالم و امن به رقابت میپردازند.
آیا میزان رقابت در مدارس تیزهوشان بالاست؟
این سوال بستگی به سطح دانش آموزان ورودی آن سال دارد، اما در حالت کلی معمولا سطح دانش آموزان با توجه به قبولی در آزمون تیزهوشان بالاست و میزان رقابت نسبتا زیادی با یکدیگر دارند. به طوری که معمولا میانگین نمرات کلاس بالای ۱۹ است و تفاوت کمی بین نفرات وجود دارد.
چگونه میتوان در تیزهوشان پذیرفته شد؟
سطح آزمون تیزهوشان بالاتر از کتاب و جزوه مدرسه است و همانطور که احتمالا میدانید، با توجه به وجود سوالات هوش و استعداد تحلیلی، اگر شما تنها به خواندن کتاب اکتفا کرده باشید، حتی در صورت تسلط کامل به کتاب، شانس زیادی برای قبولی ندارید. شما باید ابتدا به سراغ مباحث هوش بروید و خود را در این زمینه قوی کنید. اگر پیش زمینه کافی برای این کار ندارید، پیشنهاد میشود از پایه پنجم در کلاس تیزهوشان پنجم شرکت نمایید. اگر فرصت را از دست داده اید میتوانید از تابستان پایه ششم شروع کنید و در غیر این صورت تنها فرصت شما پایه نهم به دهم خواهد بود.
تیزهوشان ششم به هفتم یا نهم به دهم؟!
اکثر والدین و اولیا با توجه به تصورات غلطی که از تیزهوشان دارند، ترجیح میدهند در پایه نهم به دهم در آزمون شرکت کنند. این موضوع یک فرصت بسیار عالی را برای دانش آموزان پایه ششم فراهم میکند که در این پایه با تعداد داوطلبان کمتری رقابت کنند و شانس بیشتری برای قبولی داشته باشند. همچنین ظرفیت پذیرش در مدارس متوسطه اول بیشتر از ظرفیت مدارس در متوسطه دوم است و این موضوع نیز شانس قبوبی دانش آموزان ورودی هفتم را بالا میبرد.
پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا از طریق پایه ششم به هفتم شانس خود را امتحان کنید زیرا کار سادهتری خواهید داشت اما در صورت عدم قبولی در این پایه همچنان یک فرصت دیگر در پایه نهم به دهم خواهید داشت.
روشهای درس خواندن تیزهوشانیها چگونه است؟
مدارس تیزهوشان با خلاف باور عمومی، از ابتدا فشار زیادی بر دانشآموزان خود نگذاشته و به تدریج با برنامهریزی صحیح، زمان و کیفیت مطالعه را بالا میبرند. با ورود به مدارس تیزهوشان، دانشآموزان با سطح بالاتر میتوانند رشد کنند و حتی دانش آموزان متوسط نیز با تلاش و زحمت میتوانند، پیشرفت کرده و به سطح بالایی برسند.
جو و فضای حاکم بر مدارس تیزهوشان چگونه است؟
مدارس تیزهوشان فضایی با رقابت نسبتا بالا دارند. اغلب دانش آموزان در معدل بالایی قرار دارند و تفاوت کمی در نمراتشان وجود دارد. اما مدارس تیزهوشان سعی میکنند با برنامههای توسعه دانش و استعداد، فضایی مناسب برای رشد دانش آموزان ایجاد کنند و از طریق فعالیتها و همکاری، به رقابت سالم و سازنده بپردازند.
دیدگاهتان را بنویسید